Reiki

Verlichting en ontspanning

Reiki is een eeuwenoude Japanse geneeswijze, waarbij het doorgeven van universele levensenergie de bron is van de behandeling. Met Reiki wordt deze allesomvattende energie via liefdevolle aanrakingen door het lichaam gestuurd. Hiermee wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd.

Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades in je lichaam op. Deze blokkades belemmeren de doorstroming van energie, met allerlei mogelijke gevolgen als bijvoorbeeld pijn, angst, burn-out en depressie. Reiki ruimt die blokkades als het ware op; er ontstaat balans in je lichaam, doordat Reiki doorwerkt op alle holistische niveaus. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt door Reiki geactiveerd en de energie kan weer vrij gaan stromen. Afvalstoffen worden losgemaakt en afgevoerd.

Een Reikibehandeling wordt gegeven op een behandeltafel, de kleding blijft altijd aan. Als ontvanger hoef je helemaal niets te doen tijdens de sessie. Voordat de behandeling begint, nemen we samen door wat jouw hulpvraag is en waar de behoefte ligt.

Soms kan je de energie van een behandeling opmerken door een warme of koude stroming en lichte tintelingen, maar dat hoeft niet. Het lichaam kan ook reageren met gapen (ontlading), diepere ademhaling, lichtflitsen of kleuren zien, het borrelen van de maag of darmen (schoonmaking) of een ontspannen gevoel.

Het is belangrijk om na een Reiki behandeling genoeg water te drinken, zodat je lichaam de vrijgekomen afvalstoffen kan afvoeren. Bijna iedereen voelt zich na de behandeling rustiger en daarna energieker. Na de eerste behandeling kan de klacht iets verergeren, dit is echter geen reden voor ongerustheid maar een teken dat het genezingsproces op gang komt. Soms werkt het direct, bij anderen is het effect na een dag goed merkbaar.

Reiki kan veilig naast de reguliere behandelmethoden worden gebruikt maar is niet bedoeld als vervanging hiervan.

Voorbeelden van te behandelen klachten:
Fysiek: pijn aan hoofd, nek, rug, buik, schouder, menstruatieklachten, moeheid, chronische aandoeningen, enz.
Mentaal: stress, angst, piekeren, slapeloosheid, burn-out, lusteloosheid, depressie, verslaving, enz.
Emotioneel: onzekerheid, angst, verwerking van traumatische ervaringen
Spiritueel: ontwikkelen van intuïtie en bewustwording, hooggevoeligheid, versterken van eigenwaarde, enz.

Reiki helende handen